Jigoku Shoujo-http://www.anitr.com/anitr_manga.png

Gönderen Konu: Jigoku Shoujo  (Okunma sayısı 3483 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı FuLLBusteR

  • S.Moderatör
  • *
  • İleti: 179
  • Karma 4
  • Alınan Beğeni: 51
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Jigoku Shoujo
« : 10 Şubat 2015, 18:11:51 »
Anime Tanıtım

Jigoku Shoujo

Jigoku Shoujo-http://i.imgur.com/cUVEx6r.jpg

Diğer Adı: Hell Girl

Tür: Korku, Doğaüstü, Gizem, Psikolojik

Yayımlanma Tarihi: 2005 – 2006

Bölüm Sayısı: 26

Yönetmen: Oomori Takahiro

Senaryo: Kanemaki Kenichi

Firma/Stüdyo: Studio Deen

Başlıca Seiyuular: Noto Mamiko (Enma Ai), Matsukaze Masaya (Ichimoku Ren), Honda Takako (Hone-Onna), Sugou Takayuki (Wanyuudou)

Mangaka: Etoo Miyuki / Watanabe Hiroshi

Açılış: Sakasama no Chou – SNoW

Kapanış: Karinui – Mamiko Noto

“Bir insanı lanetlerken iki delik açarsın.”

Ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerin arasında ilginç bir dedikodu vardır. Sadece gece yarısı girilen bir siteye kin duyduğunuz kişinin ismini yazarsanız, “Jigoku Shoujo” sizin yerinize intikamınızı alarak o kişiyi cehenneme yollamaktadır.

“Bir kez de ölmeyi dener misin?”

Her gece saat sadece 12’yi vurduğunda açılan siteye nefret edilen, ölmesini istenilen kişinin ismini yazılırsa Enma Ai adındaki Cehennem Kız gelerek isteği yapan kişiyle bir anlaşma yapar. Anlaşmaya göre nefret edilen kişi anında cehenneme gidecektir fakat karşılığında öldüğünde kendinizde cehenneme gideceksinizdir. Enma Ai bu anlaşmayı kabul eden kişilere boynunda kırmızı ip bağlı bir hasır bebek verir. Eğer ki kişi kararından kesin olarak eminse, öcünün alınmasını istiyorsa bebeğin boynundaki ipi çekerek cehennem serüvenini başlatmış olur. Enma Ai ve üç yardımcısı hedeflenen kişiyi bulur ve yaptığı bütün kötülüklerin aynısını kendisine yaşatır. Hedefte olan kurban kimi zaman yaptıklarından pişman olur kimi zamansa umurunda olmaz. Yine de sonuç değişmez anlaşma gereği cehennemde sonsuza kadar acı ve keder içinde olacaktır. İntikamı alınan kişinin göğüsünde öldüğünde kendisinin de cehenneme gideceğini unutmaması için bir işaret belirir. Böylece intikam döngüsü tamamlanmış olur.

Jigoku Shoujo-http://i.imgur.com/rJFa2R6.jpg

Enma Ai insanların kalplerinde bulunan nefretlere karşılık intikam alırken bu işi cehennemden kendisine yardım etmesi için çıkardığı üç kişi ile birlikte yapar. Ichimoku Ren alnında bulunan üçüncü gözüyle her şeyi ve herkesi takip eder, Hone-Onna kılık değiştirerek kurbanlara psikolojik baskı uygular, Wanyuudou ise Japon mitolojisinde yanan bir tekerleği simgeleyen youkaidir. Bu üç yardımcı yer yer Ai’nin insanlara verdiği hasır bebek formuna dönüşür.

İlk sezonun ortalarına doğru hikayeye dahil olan bir baba-kız, Enma Ai’nin işlerine burnunu sokmaya başlar. Bir muhabir olan Shibata Hajime, internette popüler olan Jigoku Shoujo hikayesiyle ilgilenmektedir. Kızı Tsugumi ise Enma Ai ile mistik bir bağlantısı vardır. Ai ile ortak görüşe sahip Tsugumi, Ai’nin nerelerde ortaya çıkacağını bilir ve babasıyla birlikte onu durdurmaya çalışırlar. Sezon sonundaysa Tsugumi ve Ai arasındaki bağlantılar açıklanarak merak edilen sorular cevaplanır ve tatmin edici bir final yaşanır.

Hikaye genellikle farklı karakterler ve farklı intikam şekilleriyle birlikte tek bölümlük olarak ilerliyor. Sezon sonuna doğru Ai’nin geçmişine inildiğinde bir konu bütünlüğü oluyor onun dışındaki bölümler yan karakterlerin hikayeleri olarak devam ediyor. Animasyon olarak 2005 yılında bile Studio Deen farkını görüyoruz. Karakter dizaynından mekan ve manzara görüntülerine kadar görselliği şahane. İlk sezonun açılış ve kapanış müzikleri seriyle uyumlu ve oldukça hoşlar. Seiyuu kadrosu günümüzde de hala popülerliğini koruyan tecrübeli ve başarılı isimlerden oluşuyor.

Jigoku Shoujo-http://i.imgur.com/4gyJulh.jpg

~Spoiler~

Üç sezon boyunca buram buram intikam kokan Enma Ai’ye de bir göz atalım. 400 yıl öncesindeki bir köyde Dağ Tanrısına, tarlalara verim ve bereket kazandırsın diye her 7 yılda bir 7 yaşındaki bir kız çocuğu kurban edilirmiş. Köyün tuhaf kızı olan Ai kurban olarak şeçilir. En yakın arkadaşı ve kuzeni olan Sentarou, Ai’yi koruyacağını söyler fakat sonunda Ai diri diri gömülürken üstüne toprak atan köylülerden biri haline gelir. O gece Ai intikam dolu bir ruh olarak mezarından çıkar ve tüm köyü yakar. Günahlarının bedeli olarak cehenneme giden Enma Ai kalbindeki intikam duygusuyla Jigoku Shoujo olarak geri döner ve intikam almak isteyen insanlara yardımcı olur.


<a href="https://www.youtube.com/watch?v=Zo5wuctIMWk" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/watch?v=Zo5wuctIMWk</a>

Jigoku Shoujo: Futakomori

Jigoku Shoujo-http://i.imgur.com/A0qOXTf.jpg

Diğer Adı: Hell Girl Second Cage

Yayımlanma Tarihi: 2006 – 2007

Bölüm Sayısı: 26

Açılış: NightmaRe – SNoW

Kapanış: Aizome – Mamiko Noto

İlk sezonun finaliyle aynı yıl içerisinde çıkarılan Jigoku Shoujo animesinin ikinci sezonudur. Olaylar devam niteliği taşımamakla birlikte bağımsız bir şeklinde ilerleyen bölümlerde ufak tefek değişiklikler yapılmıştır. Enma Ai her zamanki gibi Cehennem Hattına (Jigoku Tsuushin / Hell Hotline) gelen çağrılara cevap olarak insanların intikamlarını almaya devam eder. Sadık yardımcıları olan üçlü Ren, Hone-Onne, Wanyuudou intikam planlarında yer alırlar. İlk birkaç bölüm yine farklı karakterlerin intikam hikayeleriyle şekillenirken ortaya Kikuri (Sakai Kanako) isminde esrarengiz küçük bir kız çıkar. Kikuri de ana karakterler gibi insan değildir fakat nereden geldiği bilinmemektedir. Yaramaz bir kız olan Kikuri, Ai’nin işlerine burnunu sokarak olayları daha da karmaşık bir hale getirir.

Jigoku Shoujo-http://i.imgur.com/N4jo8HT.jpg

İlk sezondan biraz daha hareketli geçen bu seride Ren, Hone-Onna ve Wanyuudou’nun geçmişlerine değinilir. Trajik geçmişleri olan karakterleri yer yer flashback sahneleriyle görmek hem merakları giderirken hem de hikayenin biraz daha açılmasını sağlamış. Fenalık geldiğinin farkına varmış olmalılar ki bölümlerde ufak değişiklikler yapılmış. Ai’nin her seferinde sarf ettiği intikam dolu sözler ve kimonosunu giydiği görüntüler biraz daha azaltılmış. İlk sezondan farklı olarak karanlık teması olan seriye bölüm içlerinde komik sahneler yer verilmiş. Sezon sonuna doğru tempo artarken bölüm içinde meydana gelen sorular cevaplanıyor fakat bambaşka bir soruyla ikinci sezon finalini vererek yine cevapları üçüncü sezona bırakıyor.

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=qrJHRpsObzQ" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/watch?v=qrJHRpsObzQ</a>

 

GoogleTagged - Etiketler

Jigoku Shoujo

Jigoku Shoujo