Yankee-kun to Megane-chan-http://www.anitr.com/anitr_manga.png

Gönderen Konu: Yankee-kun to Megane-chan  (Okunma sayısı 2743 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı FuLLBusteR

  • S.Moderatör
  • *
  • İleti: 179
  • Karma 4
  • Alınan Beğeni: 51
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Yankee-kun to Megane-chan
« : 01 Ağustos 2014, 03:04:56 »
Yankee-kun to Megane-chan-http://i.imgur.com/GPaRoYw.jpg

Tür: Aksiyon, Komedi, Okul, Romantik, Shounen

Mangaka: Miki Yoshikawa

Yayınlanma Tarihi: 18 Ekim 2006 – 18 Mayıs 2011

Baş Karakterler: Hana Adachi, Daichi Shinagawa, Rinka Himeji, Gaku Izumi, Seiya Chiba

Cilt Sayısı: 23

Bölüm Sayısı: 211

Yayınlandığı Dergi: Shuukan Shounen Magazine

 

 

Bay Yanki ve Bayan Gözlüklü…

Hepimizin bildiği okul komedilerinden biraz farklı olarak, daha çok Beelzebub’u andıran dövüşme arzusu ve biraz da yanında Fairy Tail’in çizimlerine uzaktan yakından benzettiğim hoş bir seri Yankee-kun to Megane-chan.

Okul-komedi etiketine yakışabilecek en eğlenceli mangalardan biri olan Yankee-kun to Megane-chan, öğrenciler arası etkileşimin nasıl sistematik bir yapıda olduğunu inceleyen, bunun yanında daha farklı bir havası yani alışılmışın dışında karakterleri bulunduğunu işaret parmağıyla gösteren hoş bir seridir. Ana karakterimiz bilindik ineklerden ve bu alışkanlığından kurtulmak isteyen, bunun ardından kabadayılık makamına yeni bir sayfa açan bir gençtir. Tesadüfi ve garip bir karşılaşma ile, yine ana karakterlerimizden olan, Hana Adachi ile küçük bir dostluk kurmaya başlarlar. Hana ve Daichi hemen hemen aynı kader yolunda yürüyorlardır. Hana da en çok tanınan ve kabadayıların başı olarak karşımıza çıkacaktır.

Yankee-kun to Megane-chan-http://i.imgur.com/fq4z3h0.jpg

Manganın ilk bölümlerinde, bu iki baş karakterimiz de güçlülük bağlamında gerçekten belli bir seviyenin üzerindeler yalnız sosyal olarak henüz bir otorite sahibi olamamışlardır. İkisi birlik olup hatalarının, karşılarına çıkabilecek olumsuz hadislerin üstesinden beraber gelmeye çalışacaklardır ve en sonunda mutlu sonlarını kaleme alabilirler

Yankee-kun to Megane-chan-http://i.imgur.com/4d9rmwz.jpg

Aksiyon olsun diye aralara sıkıştırılan ufak kavgalar, tekme tokatlar ve arada bir gösterilen PokerFace’ler mangaya eğlence olarak büyük bir artı kazandırıyor, özellikle de Hana’nın uçuran tekmeleri…

Yankee-kun to Megane-chan-http://i.imgur.com/lEFpZta.jpg

Karakterlerin kendilerine has geçmişleri teker teker mangakamız tarafından ince eleyip sık dokunuyor ve onları daha rahat anlamamız sağlanıyor. Hana’yı ele alarak başlarsak geçmişteki en güçlü kabadayılardan biri olarak görülen ve korkutucu sıfatını bir hayli hak eden ayrıca bir konuda başarılı olmak için çok çalışan ve tuttuğunu koparmaya uğramış bir karakter olması eski kaba saba sisteminden kurtulmasına kapı aralayıp onu yeni hayat düzenine ayak uydurmaya çalıştırmıştır. Hikaye burada noktalı virgülle sonlandırılarak Daichi ile beraber geçirecekleri uzun bir lise hayatını konu alıyor. Daichi de ana karakter olarak devreye girince konu biraz daha genelleniyor. Birbirlerinden pek de farkı olmayan bu eğlenceli tipleri okurken gerçekten bir noktada kapılmaya başlıyorsunuz ve eski lise günlüğünüze bir göz atma fırsatı buluyorsunuz. Hoş bir seri!

KAYNAK:AF

 

GoogleTagged - Etiketler

Yankee-kun to Megane-chan

Yankee-kun to Megane-chan